Vés al contingut

Agricultors de Mallorca es posicionen en contra de la ‘receta campesina’

“Ni receta campesina ni hòsties. Això no és de foravila. Aquesta puta gent de metròpolis se pensa que per mesclar dues merdes amb olor a pebre ja és de camp!”, exclama Joan Riutort, president de l’associació de Foravilers Cansats De Que Se’ns Pixin a Sobre (FCDQSPS). Riutort i tota l’associació de foravilers a qui representa han començat una vaga per deixar de subministrar patates a la famosa marca de patates fregides Leis.

D’entre les demandes destaca l’abolició de qualsevol producte etiquetat com a receta campesina, ja que “atempta contra els drets dels agricultors i banalitza el menjar de camp”. Segons Tonina Maiol, vicepresidenta de l’organització, “mesclar una tomàtiga, juliverd i ceba no ens representa i dona a entendre que qualsevol mescla d’hortalisses i plantes provinents del camp és acceptable. Però què s’han pensat?”.

Finalment, com que “no es pot criticar sense aportar una solució”, Riutort confessa a Foc i Fum que estan a punt de treure la seva pròpia marca de patates fregides: “La primera línia del producte seran les patates fregides amb gust a frit de matances, tot amb ingredients naturals i de qualitat”.