Vés al contingut

Palma vol importar el model d’enllumenat nadalenc de Barcelona

El model d’enllumenat de Nadal a Barcelona, sense usar electricitat i de la manera més natural possible, està cridant l’atenció arreu del món. Amb milers de crítiques però també d’alabances, la crema de contenidors, furgons policials o barricades ha creat controvèrsia, com ja ha passat els darrers anys amb el betlem de la ciutat comtal. Sigui com sigui, no es pot ignorar que l’estalvi energètic a la ciutat que, segons estudis de la Universitat McFire de Brighton, ha reduït la factura de la llum en un 30% pel fet que la ciutadania s’encalenteix a les barricades.
Una de les ciutats interessades per aquest model és, de fet, Palma. El govern municipal ha mostrat interès en el model d’enllumenat sense electricitat i està estudiant importar-lo a la ciutat de cara a l’any vinent. Així i tot, reconeixen que és possible que tenguin més dificultats que Barcelona per implantar-lo, ja que la mobilització social a la ciutat és més aviat justeta. «Si els nostres companys del govern continuen fent feina en la primera llei educativa, per ventura tornam a tenir una bona moguda, com la del TIL i podem posar en marxa l’enllumenat que aquesta ciutat mereix» reconeixen els dirigents.