Vés al contingut

Els confrares de Setmana Santa es fan youtubers

L’Associació de Confraries de Setmana Santa de les Illes Balears ha decidit modernitzar la seva imatge pública que havia deixat de ser atractiva per les noves generacions. “Ens hem quedat antiquats. A ningú de menys de seixanta anys li interessa el més mínim formar part de les confraries. Vàrem dir-nos, o ens renovam o morim.” Ens relata Joan Catòlic membre de la Junta Directiva de les confraries balears.

La primera mesura de modernització ha estat la d’obrir un canal de youtube, on alguns membres de les confraries fan vídeos explicant com funcionen les processons, les tradicions de pasqua i també fan crítiques de pel·lícules religioses típiques d’aquesta època. També retransmetran en streaming algunes de les sortides més destacades, com la processó del Sant Crist de la sang de Palma

Pel que fa al 2018 han limitat al youtube les innovacions però estan estudiant noves possibilitats de cara a l’any que ve, com per exemple, “introduir algun tema nou a les cornetes i tambors, alguna cançó de Beyonce, desenvolupar una App pròpia Campinorats Go o que en Miquel Montoro faci un vídeo sobre nosaltres”.