Vés al contingut

Nombrosos Illencs lloguen casa seva per anar a viure a una pinya davall la mar

Segons els nous estudis estadístics realitzats per la Universitat de les illes Balears, un 73% de la població costanera lloga o té pensat llogar casa seva per anar a viure a una pinya davall la mar. Aquesta situació s’agreuja durant el mes d’agost i especialment a Formentera on el nombre s’eleva a 94%.

Els motius d’aquesta estranya activitat que cada vegada és més comuna entre els balears són diversos: “dins la mar s’està més fresquet” ens explica Robert Esponja, palmesà que treballa a una hamburgueseria famosa del centre.

Per altra banda, aquesta nova moda ha incrementat el preu de la pinya i s’estima que aquest estiu pujarà entre un 20 i un 30 % del seu preu comercial en temporada hivernal. No han tardat en sortir queixes: “Els preus de la pinya són prohibitius, m’hauré de passar a la coca cola una altra vegada” ens assegura un poblerí.

Aquesta nova tendència no ha tardat a cridar l’atenció dels turistes més aventurers i ja són molts els que la pròxima temporada també volen provar aquesta nova sensació: “el xalet a primera línia de mar està massa enfora de l’aigua, per això l’any que ve volem viure dins la mar” ens assegura Bob Sponge, turista Nord-americà.

Però, segons els experts, l’allau d’interès per les cases fruitals submergides farà incrementar-ne el seu preu la pròxima temporada: “Haurem de llogar la casa per anar a viure dins una pinya i llogar la pinya per anar a viure davall un pont” ens explica un pollencí ben content perquè: “m’encanten les rates que habiten davall el pont”.