Vés al contingut

Un tour operador alemany suggereix identificar els mallorquins amb el dibuix d’un siurell

El tour operador alemany ReiseKartoffeln ha sol·licitat formalment al govern balear que els natius mallorquins que vulguin sortir al carrer s’hagin d’identificar amb un siurell cosit a la roba. La mesura, segons estipula la petició, és deu a que els nobles alemanys a vegades han patit les conseqüències negatives de que els mallorquins els molestin pel carrer, sobretot a Palma i a zones costaneres.

Segons ha explicat J. Täuhser, director executiu de ReiseKartoffeln, “la situació és insostenible… hi ha massa mallorquins i els alemanys no cabem enlloc. Bars, platges, comerços… tot està ple de mallorquins, i això no ho podem permetre”. Segons ha pogut saber Foc i Fum, identificar els mallorquins amb un siurell és el primer pas per, en una fase posterior, confinar-los en reserves, per així ja deixar de fer nosa totalment.

El hotelers s’han mostrat entusiasmats amb totes aquestes mesures, sempre i quan el mallorquins puguin seguir treballant als hotels per quatre euros. Per altra banda, segons la presidenta Armengol, “estam estudiant la proposta, però si els hotelers han dit que endavant… que podem fer nosaltres més que baixar-nos els calçons com sempre?”.