Vés al contingut

Una enquesta atorga entre 3 i 4 diputats a tots els mallorquins que els diumenges dinen de porcella o bufet lliure

Col·laboració de Ketty Buchens

El sondeig de l’empresa Gadesa, al qual ha tengut accés Foc i Fum, conclou que cada diumenge, devers 17.000 mallorquins es reparteixen entre Ses Torres, Es Cruce, Binicomprat i l’Hipòdrom, la qual cosa, segons la llei d’Hont, els faria sumar 3 o 4 diputats en unes hipotètiques eleccions autonòmiques.

Del total d’enquestats, un 65 per cent (2-3 diputats) opten per menjar bufet lliure per menys de 20 euros per persona. Un 20 per cent degluteix porcella, i un 10 prefereix l’arròs brut. El 10 per cent restant fa les tres combinacions de menjar, mentre que el 85 per cent de tot el conjunt assegura que fa un cafè amb Maçona (Ron Amazona) després de les postres.

L’enquesta de Gadesa, feta a peu de palangana, situa un 60 per cent dels comensals dominicals a l’entorn del Partit Popular, mentre que un 35 per cent, optaria per El Pi.

La pràctica del bufet en diumenge pot esdevenir, segons l’estudi, “un vot de dretes regionalista frontissa” per tal de conformar majories a la pròxima legislatura.

Fonts del PP i El PI han assegurat a Foc i Fum que aquest sondeig demostra que la porcella i, en general, el bufet lliure dels diumenges, ‘és molt més efectiu electoralment’ que per exemple, ‘promoure la neteja de les platges’.

De fet, els populars, a través d’un portaveu, reforcen, amb aquesta enquesta, la idea que en la pròxima legislatura, que ja donen per ‘guanyada’, en comptes de comanar estudis o informes comanaran mils de porcelles “encara que provenguin de la península”.