Vés al contingut

ETA no sap quants zulos té perquè els va vendre a Cursach

L’escàndol de Cursach suma més anècdotes. Foc i Fum ha pogut saber de manera exclusiva que la banda terrorista ETA va vendre una gran quantitat de zulos a l’empresari mallorquí i “és per aquest motiu que no tenim ni idea els zulos que tenim arreu d’Espanya”.
Durant la darrera etapa activa de la banda, les accions es varen veure molt reduïdes i ETA tenia més necessitats de doblers que de zulos i armes i per això va cercar compradors. Després de rebre vàries ofertes, la millor va ésser la de l’empresari mallorquí Cursach que els va comprar la totalitat dels zulos i el 50% de les armes. L’única justificació de la compra que va rebre ETA va ser que ho necessitava tot per a gestionar les seves discoteques, que estan molt descontrolades. “Per un moment les negociacions varen estar a punt de rompre’s perquè Curach ens volia pagar la meitat de l’acordat en consumicions a Pacha i Titos” afirma un dels informadors de Foc i Fum, mentre afegeix que la banda s’hi va negar rotundament perquè, segons explica, “no els agradava gens la música disco“. Finalment, però, el negoci arribà a bon port quan el declivi de la banda va coincidir amb l’època més exitosa de Cursach. L’empresari va descobrir que la banda terrorista era propietària de diversos locals secrets a l’illa de Mallorca i, segons ha afirmat a Foc i Fum, “tenia l’afany d’aconseguir que qualsevol local que tingués les seves portes obertes a Mallorca fos propietat meva de la manera que fos”.