Vés al contingut

La fundació Jaume III trasllada la seva seu al Mar Mort perquè és el mar més salat

Després de que el passat dilluns alguns membres de la Fundació Jaume III irrompessin al Ple de l’Ajuntament de Manacor per a donar les gràcies al batle Pedro Rosselló per escriure els seus comunicats amb l’article salat, les accions de la Fundació continuen. Avui mateix han anunciat en una nota de premsa oficial que traslladen la seva seu al mar Mort perquè és el mar amb els nivells de salinitat més elevats del món (o això ens ha semblat entendre, el nostre nivell de bàlëā és bastant bàsic). “Em pensät qie aqest batl·le es lo milló des puta mòn, y per aixô li em volgut retra aqest omenatje tan espetacul·lá” ha declarat Guiem Salat, president d’honor de la fundació gonella.

D’altra banda també han decidit posar una estàtua de Pedro Rosselló per retre-li homenatge per ser gairebé tan salat com el mar Mort. L’estàtua serà feta de bronze massís i tindrà uns tres metres d’alt. A més a més, també faran una cooperativa per a comercialitzar “sal de cocó” i sal fuman. Respecte això, el propi Guiem Salat ha puntualitzat que “no hetiquêtarem als produttes an catâlà inperialiste, sino tot en mallorquí, menorquí, eivisenc i formenteré. Defet, cada etiquéta tê una llargari de 3 metros”.