Vés al contingut

Les processons de Pasqua es prohibeixen per apologia del Ku Klux Klan

L’Estat espanyol ha prohibit totes les processons de Setmana Santa perquè “fan apologia del Ku Klux Klan, un grup terrorista independentista euskocatalà, islamista radical, que defensa la supremacia ària i que és partidari de fregar la tomàtiga després de posar l’oli i la sal”, segons Mariano Rajoy. El president en funcions ha afirmat també que molt probablement “els campinorats, caperutxes o cuculles –o com punyetes els vulgueu anomenar– estarien finançats per Veneçuela i que això de carregar verges i bon jesusets és tot mentida”.

De moment les confraries no s’han pronunciat públicament, però ja circula per whatsapp una convocatòria davant els ajuntaments de cada poble per “fuetejar més fort que mai el Bon Jesús com a mostra de rebuig a la prohibició”. Per contra, alguns mossens sí que ha han fet declaracions públiques i així Mossèn Jaume Rubí, de l’església de Tots Sants de Cas Concos, ha assegurat que ell “no sabia res de tot això i a partir d’avui no voldré cap més indepe d’aquests a la meva església”.

Finalment, un rumor que ha arribat a la redacció de Foc i Fum és que si els campinorats arriben a sortir en comptes de regalar caramels regalaran xinxetes.