Vés al contingut

Un filòleg mor cada vegada que algú diu ‘nit bona’ i ‘nit vella’

Filòlegs sense fronteres ha presentat avui la seva campanya “un nadal sense barbarismes”amb l’objectiu de lluitar contra aquelles expressions relacionades amb el nadal que amb el pas dels anys s’han fet més i més populars. Exemples d’aquetes expressions són “nit bona” per dir nit de nadal, “nit vella” per cap d’any o “els nadals” enlloc del senzill i correcte Nadal. Segons explica Miquel Morey, el director de l’associació, es tracta d’una situació de violència social cap al seu gremi que està causant milers de morts així com centenars de lesions cerebrals irreversibles i malalties psicològiques severes. L’ong ha posat en marxa una campanya de recollida de fons durant el mes de desembre per fer front a la situació crítica dels filòlegs que, segons ha explicat Morey, no es dóna només per Nadal. “Necessitam l’ajuda de tots, es tracta d’una situació d’emergència humanitaria molt greu. Estem perdent efectius en tots els territoris de parla catalana a causa dels barbarismes i la situació segurament s’agreujarà amb el nou govern espanyol. Qualsevol contribució o donació serà ben rebuda” ha explicat amb tristesa Morey.