Vés al contingut

Moren 752 moixos per la broma dels cogombres

S’havia fet viral. Tothom ho volia provar. “Ai quina gràcia”, deien alguns. Però un 40% dels experiments en què l’amo o madona del moix posava un cogombre al seu darrere per espantar-lo, han acabat en morts traumàtiques i doloroses per a l’animal.

Segons experts de la Universitat de Mingbulak, quan un moix veu un cogombre recorda experiències traumàtiques de la seva infància, com abusos sexuals, vídeos de youtube denigrants cap a la seva persona o la falta d’amor patern. Tot això sotmet al felí a una càrrega excessiva que comença en tremolors, mal a les extremitats, paràlisis i finalment la mort.

De fet, aquest ha estat el factor detonant que ha provocat l’aparició de l’Associació en Defensa dels Moixos a Internet (ADEMI), que advoca per l’abolició i penalització de la pujada de vídeos d’animals a la xarxa. La mateixa entitat ha enviat una carta postal al creador de Facebook sol·licitant la retirada de tots els enregistraments dins la seva xarxa social.

La presidenta d’ADEMI, Joana Blank, ha assegurat que “nosaltres ens regim pel nombre de visites a youtube i el nombre de comparticions a la web. Avui en dia els moixos causen més impacte als internautes que la mort de milers de persones africanes a mans dels jihadistes. O sigui que si a la gent els importa més la vida dels moixets, nosaltres esteim aquí per defensar-los”.