Vés al contingut

Palma passarà a dir-se Palma de Mallorca de Baleares

L’anteriorment coneguda com ‘Palma de Mallorca’ canvia el seu nom per adaptar-se a les necessitats actuals.

A partir d’ara, i per evitar confusions, passarà a anomenar-se “Palma de Mallorca de Baleares”, argumenta Tomeu McGonahan, de la Universitat Quatrilingüe de Wisconsin. Les autoritats de Ciutat han pres la decisió d’especificar acuradament la ubicació geogràfica de la capital de la comunitat autònoma per evitar els constants malentesos que han sorgit arrel del descobriment al territori espanyol de dues localitats que, per similitud fonètica, podrien a induir a error.

És un fet científicament demostrat que la majoria de peninsulars no saben distingir entre Palma i Las Palmas. Imaginau-vos quin embull es faran ara entre Palma de Mallorca (a les Balears), Palmaorca (a Sevilla) o Pelmaitxorritzuca (a Navarra).

El canvi de nom, aprovat per unanimitat pel ple de l’Ajuntament, es posarà en marxa la setmana vinent. Com a apunt final, cal esmentar que l’Associació de Defensors de tot allò Extremadament Concís va més enllà i proposa canviar el nom de ‘Palma de Mallorca de Balears’ per 39° 34′ 0″ N, 2° 38′ 59″ E, nom que no pot ser més acurat i que no crearà mai més cap tipus de confusió.

Autor: Sr. Mono (becari)