Vés al contingut

Convocat referèndum per saber si CAT Sí que es Pot és independentista o no

Ni independència, ni DUI, ni procés. La formació política Catalunya Sí que es Pot, encapçalada per Lluís Rabell, està embullant tant els analistes i crea tanta discòrdia en els sumatoris dels vots favorables al ‘sí’ i al ‘no’ que s’ha decidit sortir d’aquest atzucac. “No en tenim ni puta idea de si som independentistes o no. A nosaltres ens mola Espanya, però tampoc som unionistes. Els 11 representants que seurem al Parlament anem més perduts que Unió sense feina”, afirma un Rabell decaigut. Per això Junts pel Sí i la CUP han arribat a l’acord de fer Rabell president per a convocar un referèndum vinculant a tot el país per decidir si són independentistes o no. Després, unes altres eleccions.

“És el millor que podia passar. Això de comptar vots d’aquesta manera és massa complicat”, apunta el president en funcions Artur Mas. Oriol Junqueras afegeix que a “nosaltres ens posa palotes fer referèndums, així que ja ens va bé” i Antonio Baños, de la CUP, conclou que “mentre no fem president a Mas, ja ens va bé”.

Des del Govern espanyol també s’han pronunciat. Mariano Rajoy apunta que “me parece que estamos en una disquisición que no conduce a parte alguna. Y Albiol… ¿qué?”. I han afirmat que prohibiran amb els tancs que se sàpiga si CAT Sí que es Pot és independentista o no.

Així doncs, s’allarga el procés i d’aquí 18 mesos hi haurà un nou referèndum que, ara sí, determinarà qui té la majoria al Parlament de Catalunya.