Vés al contingut

Una mosca impedeix l’exercici legítim de les funcions del rei i és arrestada

Deu dies després de l’entrada en vigor, la llei mordassa s’ha cobrat la seva primera víctima animal. Felip VI, que a les 10h del matí estava signant títols de graduats universitaris, s’ha vist sorprès per una mosca vironera famolenca que no l’ha deixat fer feina durant quinze minuts. Davant aquesta alteració de l’ordre constitucional, el rei ha intentat dialogar amb el dípter a qui ha intentat persuadir amb paraules amables i, fins i tot, amb un pastís de poma com a reclam. Però no ha funcionat. La mosca s’ha dedicat a reposar damunt el nas de Felip VI i damunt del seu cap. “Quan he vist que es fregava les mans en un clar senyal de burla he decidit cridar les forces de seguretat de Palau”, afirma el monarca.

I és que segons l’article 573 de la llei es considera delicte de terrorisme “obligar els poders públics a realitzar qualsevol acte o a abstindre’s de fer-lo” i en base a aquest punt el rei ha fet arrestar la mosca. A hores d’ara, acusada de terrorisme, la mosca roman incomunicada dins un pot de colacao amb forats per respirar. El que no han volgut aclarir les autoritats és a quina presó es troba ara mateix de forma cautelar.

A l’espera que el jutge doni més informació del cas la mosca seguirà privada de llibertat. De mentre, twitter ja bull amb l’etiqueta #joTambéSócLaMoscaQueTocaElsCollons per donar suport a l’animal i com a protesta contra la llei mordassa.