Vés al contingut

Foc i Fum critica i fa befa de Felip VI (ens la pela la llei)

Fa un parell de setmanes que varis mitjans diuen que criticar la monarquia serà delicte. No ens hem preocupat de mirar si és cert del tot o no, però la simple amenaça ens sembla prou greu/ atractiva com per començar a fer befa immediatament i sense pensar (al més pur estil Foc i Fum, tot molt seriós). Ens agrada desafiar la llei des de l’esperit crític i satíric i avui tenim una agenda ben apretada. Al llarg del matí segurament alterarem la pau pública d’alguna manera com en temps de dictadura: anirem a penjar alguna pancarta al capdamunt d’una grua, al més pur estil Greenpeace o convocarem una manifestació a través de les xarxes socials i un cop allà, ens farem un selfie amb algun antidisturbi. I si pega a algú potser fins i tot l’insultarem però sense posar en risc la seva seguretat personal, no fos cosa. Encara no ho tenim molt clar, però de moment, per començar, criticarem i ens riurem del rei Felip VI. Sí, estem molt locos.

Malauradament, parlem d’una monarquia nascuda d’un règim polític no democràtic i que prima l’estat classista i la no igualtat dels seu ciutadans (sinó el nostres redactors estarien estudiant oposicions per ser rei enlloc de perdre el temps patint l’explotació de Foc i Fum). Una monarquia, a més, que no es preocupa per les penúries que passa el seu poble ni dels elevats impostos que ha de pagar i que ofeguen l’economia de les classes més humils dia rere dia; una monarquia que només es preocupa per la festa i que únicament es dedica a malgastar els diners públics. Aquest monarca té de tot: cunyats corruptes, pare juerguista i esposa estirada; i darrera aquests, una llarga llista de personatges dedicats a la rapinya d’allò públic i una vida plena de luxes a costa dels diners dels contribuents. Pensam, en definitiva, que el rei Felip VI dóna una imatge pèssima del que ha de ser un estat democràtic i modern, i que és negatiu per al conjunt de la societat que continuï en el seu càrrec i que faria millor de pirar-se a l’exili. Millor avui que demà.

Per això hem fet aquest escrit contra el rei Felip VI de França (1293-1350).

Te l’hem colada Rajoy…pots ficar-te la llei mordassa allà on et càpiga.