Vés al contingut

L’onada de calor mata el Yeti

Entre les víctimes mortals de l’onada de calor que afecta gran part d’Europa i del planeta ja no es compten només humans, sinó també varis animals, entre ells el Yeti. Diumenge passat, en el curs d’una ruta per les muntanyes de l’Himàlaia, un grup d’excursionistes russos va trobar-se el que a primera vista pareixia un cos humà de grandària considerable, fins que van donar-li la volta i van veure que es tractava de l’abominable home de les neus, més conegut com a Ieti. Es veu que el final de la vida de la bèstia va ser turmentosa i agònica, ja que se’l va trobar envoltat d’un bassiot de suor d’aproximadament 20 litres.

Un dels excursionistes, Vladimir Kalorov, va descobrir la cova on vivia el Ieti a uns 150 metres d’on trobaren el cadàver. Segons ha explicat Kalorov a Foc i Fum, el pobre animal ho havia intentat tot per superar la calor: “a la cova vaig trobar-hi un ventilador, una banyera plena de glaçons i fins i tot un aparell d’aire condicionat, però clar, sense electricitat, allò no feia res”. Mathew Morgan, biòleg especialista en animals que ningú ha vist mai ha afirmat que “el Yeti no és l’únic animal que ha mort a causa de la calor. Fa tres mesos vaig trobar-me el monstre del llac Ness surant cap per avall, sense vida. L’aigua s’havia encalentit tant que va matar-lo”.

Les conseqüències d’aquesta anada de calor es donen no només a nivell biològic, sinó també antropològic i religiós. S’ha fundat una nova  secta religiosa a València, tot i que ja té seguidors a tot Europa, que postula que Rita Barberà és una profeta i que el seu famós caloret és l’anunci de la Fi dels Temps. Segons aquesta secta, anomenada “Heraldos de Rita”, després d’un període de 30 mesos de calor insofrible, el món explotarà en una gran bolla de foc i la gran deessa Rita ens jutjarà a tots, salvant-nos o condemnant-nos a l’etern caloret.