Vés al contingut

El Partit per la Independència de la Rotonda de les Gallines guanyaria les eleccions

El Partit per la Independència de la Rotonda de les Gallines (PIRG) guanyaria les eleccions al Parlament balear, segons una enquesta feta per Foc i Fum. El PIRG, que només fa dos mesos que es va fundar, ha aconseguit transformar la lluita a Manacor per la famosa rotonda de les gallines en un fenomen que ha sensibilitzat tota Mallorca i les illes veïnes. El que va començar en una petita comuna avícola va passar a ser un moviment d’alliberació i de reivindicació dels drets de les aus oprimides.

Però qui és el PIRG? Segons les mateixes gallines, “tenim referents tan diversos com Lenin, que ens inspira la revolució, o Ho Chi Minh. També hem inspirat els nostres passos en Bombita Rodríguez, Albert Rivera o Michael Jackson”. Però sens dubte, afirmen les aus, “qui més ens ha ensenyat ha estat Rita Barberà amb la seva metàfora del caloret que eludia clarament a prendre les armes i aixecar-se en defensa dels nostres drets”. En el seu programa electoral advoquen per una Mallorca organitzada en rotondes autònomes, que en serien els soviets, a partir de les quals es prendrien totes les decisions. Cada domicili estaria assignat a una rotonda, “i com que a Mallorca hi ha tantes rotondes, ens aseguram d’entrada que cada una d’elles coincideixin com a màxim deu famílies”. Així doncs, els municipis perdrien tota entitat política. És el que les gallines anomenen com el rotondalisme, inspirat en el cantonalisme del 1873.

Amb tot, el PIRG només obtindria un 34% dels vots i això les obligaria a pactar. El segon partit que obtindria més representació seria el Partit de sa Pixa d’en Manera (PPM). El PPM, que ha convençut els seus seguidors gràcies a un discurs buit de contingut basat en cascar-se-la tot el dia, podria ser un bon candidat de govern. Segons les gallines, “els pepemeros serien bons aliats de govern, ja que com que passen de tot, podríem dur a terme el nostre programa electoral sense massa preocupació”.

Tot i així, caldrà veure els resultats dels comicis per si es compleixen els pronòstics de Foc i Fum, fets amb una enquesta amb una mostra poblacional immensa de 179 ciutadans. Caldrà veure també l’evolució del partit Con Franco Esto No Pasaba, que pugen en força i van molt llançadets.