Vés al contingut

Franco: “M’agrada fer coses feixistes i tal”

Francisco Franco (1892) militar i d’idees reaccionàries, aquest gallec de poc més de metre i mig va governar Espanya dictatorialment durant 35 anys. Avui contesta a les preguntes dels nostres redactors Antònia, Pep i Ulisses.

Foc i Fum: La primera pregunta és obligada. Què opina de la situació actual d’Espanya?

Franco: Només puc dir-li que tenc molta pena… Tants d’anys currant-m’ho perquè Espanya fos un país així com toca i mira quin desastre han fet en només 40 anys que fa que no governo.

FiF: Un país així com toca?

F: Si, ja m’entén. Sense immigrants, sense comunistes, sense jueus, sense coletas, i sobretot sense aquestes maleïdes revistes satíriques que sempre se’n foten de tot. Tanta sort que vostès són seriosos.

FiF: Ehhhh… sí, tanta sort. Dalí va dir-nos que vostès dos es trucaven per dir-se guarrades. Ho corrobora?

F: Totalment. La Carmen no me’n volia dir, sempre em deia “¡No seas puerco, Paco!”, així que jo anava i cridava en Dalí.

FiF: Avui es celebren eleccions en diferents comunitats d’Espanya, segur que n’està al corrent. Què li sembla?

F: Amb Franco això no passava. És un desastre total.

FiF: Què li agrada fer durant el seu temps lliure?

F: Ja sap, m’agrada fer coses feixistes i tal. Quan sóc a casa m’agrada fullejar El Mundo, l’ABC i La Razón; m’encanta com informen i veure que hi ha molta gent que a hores d’ara és encara més feixista que jo.  Però sense dubte la meva afició preferida és matar comunistes. A part, se’m dóna molt bé.

FiF: El seu nom complet és Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco Bahamonde. Per què tants de noms?

F: No estic segur, suposo que els meus pares aquell dia s’havien passat amb la beguda, o per ventura eren maçons i comunistes. Ecs.

FiF: Vostè sempre pensà que hi havia un complot jueu-maçònic-comunista contra el seu règim. Què li feia pensar tal cosa?

F: [es posa molt nerviós] Per què ho demanen? Són vostès jueus, comunistes i maçons? Confessin! Demà tenen el servei secret a les seves cases i les SS.

FiF: Només era curiositat, no s’alteri. Canviant de tema: què li sembla que es fes un referèndum a Escòcia per decidir sobre la independència del país?

F: Ho vaig trobar indignant. Gran Bretanya ha de ser “una, grande y libre”. Quan vaig veure tanta gent votant quasi em pega un ictus.

FiF: I què en pensa de la possibilitat d’un referèndum a Catalunya?

F: Això sí que fot fàstic. Ja saben que als catalans sempre els he tengut un amor especial i és intolerable que vulguin abandonar Espanya. Si fan un referèndum a Catalunya hauré de cridar els meus amics del PP perquè votin per mi. Total, no els hi costarà massa… sempre han fet votar gent morta per correu. En tot cas, abans que arribin a votar els enviam els avions italians. La unitat d’Espanya és súper sagrada.

FiF: Per què li té tanta mania vostè al català?

F: Perquè de petit tenia un veinat que escoltava reggeatton en català i a mi només m’agraden els boleros. I a més, sempre em feia la punyeta. I també perquè mai vaig ser capaç d’aprovar ni tan sols el nivell A1, però no ho diguin a ningú que em fa vergonya.

FiF: Creu que en José Ramón Bauzá també deu tenir un trauma similar al seu?

F: No ho sé, potser a ell tampoc li agrada el reggeatton en català. Quin tio, eh? M’han dit que ara si anau a votar amb la camiseta verda vos posen traves. És més mirat que jo aquest home [riu].

FiF: Però creu que va pel bon camí amb tot això de la llengua?

F: Aiiii… A en Joserra li queda molt per aprendre però va pel bon camí. Tot i que ara li han sortit competidors molt bons, com per exemple n’Albert Rivera. Tenc una bona cantera.

FiF: Què li sembla la tasca desenvolupada pel monarca Juan Carlos I, a qui vostè va posar a dit?

F: No puc valorar la feina d’algú que no ha fet feina mai. Tot i així, els pancatalanistes diuen que ha estat la continuïtat del meu règim. Jo penso que no. Ha estat el cap de l’exèrcit durant anys i no ho ha aprofitat per exterminar els comunistes de la CUP, els hipis de Podem o els d’Hombres, Mujeres y viceversa.

FiF: Per acabar, quina notícia de Foc i Fum li ha agradat més fins al moment?

F: Jo no sé llegir, ho sento.