Vés al contingut

El Partit Popular balear convoca una marxa per a defensar el castellà

Els populars de Balears han convocat una marxa el proper 9 de maig amb l’objectiu de defensar l’ús de la llengua castellana a les Illes Balears. La consellera de cultura, Núria Rieras, ha explicat que la diada consistirà en una marxa a peu que partirà d’Inca al matí i arribarà a Palma cap al capvespre. A partir de les 18h hi haurà una concentració a la plaça Major de Palma on es farà la lectura d’un manifest i es durà a terme un concert de cante jondo i una ballada popular de xotis i munyeires. “La jornada es definirà per un esperit popular i plenament mallorquí” afirma la consellera.
Segons ha explicat el president Bauzá, es tracta d’un acte totalment necessari perquè el castellà és un idioma que pateix un maltractament constant a les Balears i hi ha molta gent que n’impedeix el seu ús diari. “No entenc com, després de tots els esforços d’aquest govern, encara hi ha gent que es capfica en voler parlar la seva llengua” afirma el president. Tots els actes s’han organitzat per a donar resposta a la Diada per la Llengua que l’Obra Cultural Balear va organitzar dissabte passat amb l’objectiu de defensar l’ús del català a les Balears i que va aplegar milers de persones. L’objectiu del Partit Popular és el “d’unir tots aquells que estan farts de la discriminació que el castellà pateix a les Illes dia rere dia”.