Vés al contingut

La declaració de la renda d’enguany tindrà una casella per a donacions a partits

Segons ha informat la Agència Tributaria, la declaració de la renda pertinent a l’any 2014 comptarà amb una nova casella de donació a partits polítics. La mesura s’ha afegit a última hora, després que l’informe pel cas Gürtel, que la mateixa Agència Tributaria va redactar, equiparés el Partit Popular amb Càritas per la seva tasca social. Segons explica el ministre d’Hisenda Cristobal Montoro, la mesura servirà per a regularitzar les donacions il·legals a partits.
Tot i que en un principi la casella havia de ser apta només per a donacions al Partit Popular, que segons Montoro “ha fet grans tasques socials durant aquesta legislatura”, finalment ho serà per a tots els partits polítics. “Nosaltres també ens en volíem beneficiar ja que el PSOE és tan equiparable a una ONG com el Partit Popular” explica Pedro Sánchez. D’altra banda, Albert Rivera, de Ciutadans, ha declarat estar content amb la mesura ja que, segons ell, no hauria estat democràtic que la casella fos només per a donacions al PP. “Tot i que jo vaig estar afiliat al PP durant uns anys, actualment em semblen més necessàries les causes socials que Ciutadans defensa” explica Rivera.
Sembla que aquest canvi en la declaració de la renda no ha sorprès gaire al ciutadà corrent. De fet, segons dades de l’últim estudi del CIS , el 115% de les persones enquestades afirmen estar “fins als nassos dels polítics” i l’únic que voldrien és que els deixessin viure en pau. Na Maria, propietària d’una botiga a Palma, ha afirmat estar curada d’espants: “Tanmateix sempre acabo pagant”. D’altra banda, en Lluís, fuster de Manacor, ha afirmat que li sembla una mesura encertada. “Com a mínim, a partir d’ara podré triar quin partit polític em roba” explica el manacorí.