Vés al contingut

Napoleó: “A Rússia vaig treure’m la tita per pixar i quasi se’m congela”

Napoléo Bonaparte (Ajaccio, 1769), més conegut com a Napoleó I, és militar de carrera i governador francès. Considerat pels seus partidaris com un dels millors estrategues i genis militars de la història, aquest cors de poc més de metre cinquanta d’altura va ser capaç de construir un imperi que dominava bona part d’Europa, tot i que finalment perdé la guerra a causa principalment al fracàs de les campanyes de Rússia i Espanya. Foc i Fum ‘l’entrevista en exclusiva per als seus lectors.

-Foc i Fum (FiF) : Vostè fou durament criticat a França per prohibir algunes publicacions periòdiques i llibres. Quina intenció tenien aquestes mesures?

-Napoleó (N): Sobretot llevar-me de sobre l’oposició al meu Imperi. He llegit als seus principis que el darrer polític a qui vostès donaren suport fou Aristòtil. Ja poden canviar-ho i posar que em donen suport a mi també, o faré tancar Foc i Fum. Tenc experiència. I ho sabeu.

-FIF: Perquè creu que fracassaren les seves campanyes militars a Rússia i a Espanya?

-N: Està bastant clar que a Rússia fou a causa del p*** fred que hi feia. Vaig decidir que era hora de tornar a França un dia que vaig treure’m la tita per pixar i quasi se’m congela. Quant a la campanya d’Espanya, crec que va ser perquè el meu germà Pepe Botella va acabar-se el vi de tot l’estat, i això va fer enfadar molt el poble espanyol.

-FiF: Vostè és cors de naixement. Quina opinió li mereix el moviment polític que reclama una Còrsega independent de l’estat Francès?

-N: Això és una bajanada. És inacceptable que un francès no vulgui ser francès. A qui li entra dins el cap? Que els decapitin a tots!

-FiF:Llavors tampoc troba coherent que els catalans vulguin independitzar-se d’Espanya?

-N: Això és un tema apart. Espanya s’ha tornat un país de pandereta des de que no està sota domini de les meves tropes. I els catalans també són per a donar-los de menjar apart… Haurien de formar part de França i veurien el que és bo aquests separatistes.

-FiF: Quin és el seu personatge històric preferit?

-N: Jo.

-FiF: George Orwell, a la novel·la La revolta dels animals, va batejar el porc que liderava la revolta contra els grangers amb el nom de “Napoleó”. Què li sembla?

-N:  Si se’m comparés amb un animal només podria ser un paó real. Jo he estat sempre una persona molt admirada i a més, som guapo.Sembla increïble que algú pugui comprar-me amb un porc. No sé que es pensa n’Orwell aquest! Si fos viu també el censuraria a ell!

-FiF: Una vegada derrotat, vostè va afirmar que “no crec que després de la meva caiguda i la desaparició del meu sistema hi hagi a Europa cap altre equilibri possible que la unió i confederació dels grans pobles”. Com va ser capaç de predir la creació de la Unió Europea i no que a Rússia hi faria molt de fred?

-N: Quan em van desterrar a Santa Helena m’avorria tant que vaig descobrir que sóc endeví i tiro molt bé les cartes per veure el futur. Així vaig descobrir la unió dels grans estats europeus. Si hagués descobert el meu do abans de la guerra de Rússia, la història hauria estat molt diferent.

-FiF: És cert que vostè va inventar el teorema conegut com a “Teorema de Napoleó”?

-N: Sí. Ja he dit que a Santa Helena m’avorria molt… Tot i així, aquest teorema és una collonada. A qualsevol cosa li diuen teorema.

– FiF: I per a què serveix aquest teorema?

– N: Per conquerir Rússia segur que no.

-FiF: A pesar de ser tan baixet, vostè sempre ha tingut  fama de ser xulo i de  tenir mala llet. És cert?

-N: Això ho diuen alguns perquè em tenen enveja perquè sóc guapo, ric i el millor emperador del món.

-FiF: Ja per acabar, quina ha estat la notícia de Foc i Fum que li ha agradat més?

-N: No me n’agrada cap, sou molt penosos els redactors de Foc i Fum! Però he de dir que em vaig indignar amb aquella de què canviaven l’estàtua de Cibeles per una de Cristiano Ronaldo. És vergonyós! Haurien de posar-ne una de meva!