Vés al contingut

Es descobreix un brollador artificial a Ses Fonts Ufanes

La decepció i la indignació impregnen Mallorca des d’ahir al matí quan uns excursionistes que passejaven per la finca de Gabellí, van descobrir amb gran sorpresa un brollador d’aigua artificial amagat sota terra i cobert amb una gran pedra. “Estàvem caminant per les immediacions de Ses Fonts Ufanes i sa meva dona va ensopegar i va caure de morros en terra i va veure alguna cosa que no quadrava amb l’entorn natural” explica en Miquel Febrer, un dels descobridors. Després de gratar una estona la terra van trobar un tub amb una petita aixeta: “Per l’amor de les tres taronges! Era un punyetero brollador!” declara en Miquel incapaç d’amagar la seva decepció.

Na Megdalina Solavelles, batllessa de Campanet, ha confirmat avergonyida la veracitat d’aquestes afirmacions i ha explicat que es tracta d’una decisió secreta presa en conjunt entre PP, PSOE i PSM anys enrere, l’única vegada que els tres partits s’han posat d’acord en alguna cosa. “Ho vàrem instal·lar un any de sequera per atreure turistes ja que les fonts no brollaven de manera natural si no plovia” afirma la batllessa. D’altra banda, quan se li ha demanat per què el brollador artificial no s’ha desinstal·lat durant els anys posteriors – enguany per exemple, que ha plogut a voler – la batllesa ha afirmat que “els va fer peresa desinstal·lar-lo perquè era massa trull”.

Nombroses universitats, tant espanyoles com estrangeres, havien realitzat estudis sobre la zona per a intentar conèixer l’origen del curiós fenomen natural però mai ningú havia trobat el tub secret. Amb el misteri descobert, el monument natural situat a Campanet ha passat de ser un singular fenomen hidrològic a un frau total. “Ara només falta que ens diguin que les coves de Campanet són de cartró pedra!” diu indignat en Llorenç Reus, veí de Campanet.