Vés al contingut

Gran baralla al Passeig Marítim a causa del polèmic vestit

Un grup de gent va iniciar ahir una baralla al Passeig Marítim de Palma, deixant diversos ferits i dos detinguts. Segons explica Carles Wiggum, cap de la policia local de Palma, la baralla es va iniciar en un conegut local del Passeig Marítim quan una al·lota mostrava a la seva amiga una fotografia del famós vestit que canvia de color segons qui el miri. “A partir d’aquí es va iniciar una gran discussió entre els que el veuen blau i negre i els que el veuen blanc i daurat” explica Wiggum.

La baralla, que va començar dins del local va acabar enmig del Passeig i fins i tot es va haver de tallar el trànsit una estona a causa de les barricades que havien construït els defensors de la visió blanca i daurada. El gran rebombori va alertar a Llorenç Fullana, el veïnat que va telefonar a la policia. “Em vaig despertar perquè sentia renous poc habituals al carrer i quan vaig treure el cap per la finestra, allò semblava la batalla de Lepant”.

Després de tant d’escàndol, diverses teories han volgut explicar el perquè del canvi de color d’aquest misteriós vestit. La última, i de moment la més fiable, prové de la Universitat d’Oxford. Es tracta d’un innovador informe on s’explica que el color del vestit depèn de l’horòscop de la persona que el miri. “Els lleons, els taures, els sagitaris i els peixos el veuen blau i negre i la resta d’horòscops el veuen blanc i daurat” declara Rick Oletto, un dels científics d’Oxford. D’altra banda, Oletto ha explicat que hi poden haver variacions en les tonalitats dels colors, segons les ascendències de cada persona i les alineacions de les estrelles orientals. D’altra banda, el creador del vestit ha declarat a aquest mitjà que ell no s’havia fixat amb aquest canvi de color: “Jo és que sóc daltònic i el veig tot verd” afirma.