Vés al contingut

L’estat de Califòrnia compra la casa on va néixer fra Juníper Serra

Fonts oficials han informat que l’estat de Califòrnia ha adquirit, per 2 milions d’euros, la casa on va néixer el famós Juníper Serra, al municipi mallorquí de Petra. Adam Rich, responsable de Patrimoni i Cultura de l’estat californià, va fer pública ahir la intenció de traslladar la casa de Petra pedra a pedra a Sacramento. “Allà hi farem un museu en condicions i dotat d’un bon pressupost, no com ho tenen ara” afegí Rich.

La casa, situada al carrer Barracar número 6, començarà a ser desmuntada la setmana que ve. La notícia ha estat ben rebuda des del govern. El portaveu del PP ha afirmat al respecte “no sabíem que hi hagués un museu a Petra dedicat a Fra Juníper, però encara que ho haguéssim sabut no hi hauríem invertit ni un cèntim. Ara podrem destinar aquests 2 milions a sortir de la crisi fent una nova autopista o un centre comercial”.  Per altra banda, la indignació s’ha fet sentir entre els habitants de Petra. “Això és vergonyós” ha afirmat Maria Cladera, veïna del poble.

George Bush fill, expresident dels Estats Units, ha manifestat la seva commoció: “ jo me pensava que Fra Juníper Serra era un personatge mitològic, com n’Aquiles o n’Stalin”. Finalment, Michael García, responsable del l’empresa que efectuarà el trasllat, ha manifestat que “está tot a punt i preparat, només ens falta sabre on és exactament Mallorca”.