Vés al contingut

Podemos es presenta finalment a Mallorca sota la marca ‘Porem’

La versió mallorquina de Podemos concorrerà a les eleccions autonòmiques amb el lema “Porem: A sa casta, galtada amb sa mà de pixar”. Així ho ha fet saber el Comitè Central avui en roda de premsa a Ciutat en la que han insistit en la necessitat d’acabar amb els privilegis de la casta mallorquina i tots els Joan March que hi ha a l’illa. “Farem la política del sentit comú. No som ni de dretes, ni d’esquerres; No som polítics, som persones de carrer”, recita de memòria Carles Marc, primer secretari de Porem. A més, afegeix que “ho tenim fàcil, ens envien el programa fet des del secretariat del Partit a Madrid amb espais en blanc on només hem de posar el nom del poble i personalitzar-lo un poc. Aquest Iglesias és un crack”.

I és que a pocs mesos de les eleccions, Porem irromp amb força en les enquestes i tot sembla indicar que serà capaç de fer moure el joc que tenien muntat PP i PSIB. “Hem vengut per quedar-nos. El bipartidisme ara serà Porem-PP”, afirma Marc. Per la seva banda, el Partit Popular no sembla alterar-se massa i s’ha pogut sentir a Bauzá pels passadissos del Parlament comentant que “els mallorquins són tots uns passotes i que no es mouen per res. Tornarem a tenir majoria”. En canvi, de Més, Biel Barceló, ha afirmat que “aquesta gent ens prenen espai polític i això no pot ser. Que nosaltres també feim assemblees ara! Que falta, que comencin a sortir nuclis de la CUP?”.

De moment el PSIB no s’ha pronunciat al respecte, però segons fonts properes al partit “Pedro Sánchez dóna tant de joc que ningú es vol perdre la propera esquerda dels socialistes”.