Vés al contingut

La independència de la rotonda de les gallines seria viable econòmicament

Un estudi elaborat per experts del Centre d’Estudis Estadístics Manacorins (CEEM) afirma que amb la independència de la rotonda de la gallines de Manacor (anteriorment plaça de Madrid) el municipi sortiria guanyant econòmicament, igual que la rotonda.

L’estudi revela que si la rotonda es fa zona autònoma Manacor augmentaria els beneficis, ja que “amb la quantitat de menjar que es destina a les gallines podríem alimentar mig poble”. “Manacor tendria una superproducció de melons, síndries, pinsos i plats precuinats que també podria destinar a l’exportació”. A més, també hi ha la qüestió democràtica, i és que les gallines ja han manifestat en més d’una ocasió que volen exercir el seu dret a l’autodeterminació.

L’estudi també informa que la independència seria igualment favorable per a la pròpia rotonda mateixa, que, en tant que sobirana, podria cobrar visites als turistes i taxes i impostos sobre tot el tràfic que passa per aquell trosset de via pública. De moment, però, les ciutadanes i ciutadans de Manacor no ho acaben de tenir clar. És el cas Ramiro Pérez, qui etziba a les gallines: “Què posa el vostre DNI? Manacorines!”. O Marcel·lí Fullana, que ens comenta que “quan he d’anar a comprar al SYP, seria molt molest haver de passar per aduana, sortir del país, per tornar-hi a entrar. Tot per fer la compra”.

En tot cas, un projecte polític que deixa indiferent a molt poca gent i que no sembla que s’hagi de cloure aviat.