Vés al contingut

Es crea l’associació “Filles i fills bastards de Joan Carles I”

Una nova associació de caràcter internacional ha sorgit avui al centre d’Europa. Enmig d’un gran enrenou, Bèlgica ha estat elegida per presentar l’entitat Filles i Fills bastards de Joan Carles I, que pretén, segons els seus fundadors, ser la unió i la força de totes aquelles filles i fills que ha tengut l’ex monarca espanyol arreu del món. “No volem cap herència, no necessitam doblers. El que volem és dignitat i el reconeixement que ens mereixem per part del nostre pare”, afirma Daphnée Fontaine, francesa que assegura ser bastarda del Borbó.

Gerard Collell, empordanès i fill de Joan Carles, explica que tot va sorgir a través d’un grup de facebook anomenat ‘jo també sóc fill del Rei d’Espanya’ i que a través de les xarxes socials es van començar a posar d’acord per organitzar-se i fer front comú. “Sobretot buscàvem suport moral i hem vist que junts ens podem ajudar. I així feim pinya per fer una demanda col·lectiva de paternitat”. Yoshito Takeshi, japonès i que també forma part de l’entitat i n’és el secretari, afirma que estan fent un estudi sobre la quantitat de bastards que hi ha repartits pel món. “Nosaltres calculem que hi podria haver un 350 fills, tot i que nosaltres només n’hem comptabilitat 287. Amb tot, una xifra baixa si la comparem amb els fills secrets de Julio Iglesias”, afirma Takeshi.

Per la seva banda, la Casa Reial espanyola no s’ha volgut pronunciar sobre el naixement de l’organització, però fonts properes de les quals no en podem revelar la identitat asseguren que estan preocupats i que “si es comencen a organitzar, la cosa pot ser molt perillosa per nosaltres”.