Vés al contingut

Quimi Portet: “Començaré a fer cançons que s’entenguin”

El cantant Quimi Portet ha assegurat que començarà a “escriure cançons que s’entenguin i amb sentit. S’ha acabat de ‘Macarrons’, ‘Putes paraules’ o ‘Avions’. Ara faré cançons d’amor que la gent comprengui”. L’artista afegeix a més que el surrealisme del seu repertori ha provocat la seva frustració absoluta, ja que la gent “venia als meus concerts i se’ls veia a la cara que cantaven de memòria sense entendre una sola paraula”.

“La gent és més feliç quan entén el què passa -o quan creu entendre-ho- i jo veia els meus seguidors infeliços”, apunta el viguetà. De fet, recomana als seus camarades de professió Joan Miquel Oliver, Adrià Puntí, Pau Riba, Jaume Sisa i Albert Pla que facin com ell. “Farien bé de seguir els meus passos”, diu Portet. Per això, apunta, cantants com David Bisbal tenen èxit. “Ells canten una cançó amb una idea clau, ‘Ave María’, i ja està. Res més. Així la gent ho entén i se’n van contents a casa, ho posen a tota hòstia dins el cotxe i ho canten els nins petits arreu. Així la vida és més fàcil”.

La reacció no s’ha fet esperar. Adrià Puntí li ha retret que hagi “traït” els seus valors i el corrent musical al qual representava. “El que ha fet el Quimi no s’entén, com les meves cançons”. Per la seva banda, Joan Miquel Oliver, afirma que “aquest tio està loco, del seu pa en farà sopes”.

Tot i així, Portet està convençut de la nova via musical que vol seguir. “Ho tenc clar i ja he triat títol pel nou disc. Es dirà ‘Directe al teu cor’”.