Vés al contingut

La Via Verda s’omplirà de ‘xiringuitos’

El que havia de ser la nova línia de ferrocarril entre Manacor i Artà, l’actual “via verda”, s’omplirà de dalt a baix amb ‘xiringuitos’, tendetes de tot tipus per “reactivar l’economia local”, afirma Antoni Pastor, batle de Manacor. “Nosaltres volíem fer una via de tren, però hem acabat fent un bunyol de via per anar a caminar. Tenim quilòmetres de terra que no ens són rendibles econòmicament i li volem treure profit”, afirma el batle manacorí, qui assegura que “amb tota la gent que l’utilitza per anar a caminar està clar que petits negocis al llarg de la via són totalment viables”.

És el cas d’Antonio Cervantes, que té pensat posar un xiringuito de begudes energètiques i cerveses a l’altura de l’espai que hi ha per berenar amb taules i cadires, just abans d’arribar a Sant Llorenç. “Confio molt en aquest emplaçament. La gent que va a caminar i a córrer li va bé aturar-se i refrescar-se”. També Maria Gomila, que s’establirà com a venedora de xurros vegetarians a mig camí entre Artà i Sant Llorenç. “Estic segura que tendré èxit”, afirma convençuda Gomila. I com ells, ja han presentat projecte de “xiringuito” 30 negocis més.

Artà i Sant Llorenç també hi estan a favor, però en tot projecte hi ha veus discordants. És el cas de Guillem Cifre, que viu a l’altura de Son Peretó: “Volen convertir la via verda en una fira. Les mans del capitalisme, que tot ho privatitza. Què volen fer? La Fira del Ram en un camí? És indignant!”. Tot amb tot, la proposta s’ha d’aprovar en els respectius plens de cada ajuntament i caldrà veure com avança el projecte.