Vés al contingut

El Govern combatrà el canvi climàtic congelant els sous dels funcionaris

El Govern ha anunciat aquesta setmana la congelació del sou de 34.000 funcionaris de les Balears. Contràriament al que s’ha apuntat des de diversos mitjans de comunicació, aquesta mesura no es deu a motivacions econòmiques o d’estalvi. Segons ha pogut saber Foc i Fum de fonts del Govern, la congelació dels sous és una iniciativa de MÉS que té per objectiu combatre l’escalfament global provocat pel canvi climàtic.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha indicat que els salaris es mantindran congelats fins que la temperatura mitjana a les Illes baixi 5 graus.

Des del sindicat de funcionaris es mostren en contra d’aquesta mesura i argumenten que “nosaltres hem passat una oposició”.

D’altra banda, el gremi d’hotelers s’ha sumat a les queixes dels funcionaris, ja que, segons el portaveu, “no es conformen a posar-nos una taxa turística, sinó que ara també ens volen abaixar la temperatura perquè no vinguin els guiris”.