Vés al contingut

La manca de turistes posa en risc la temporada de balconing

Les conseqüències del coronavirus es fan notar també en el món esportiu, en concret en el del balconing. John McJumpy, gerent de la Federació Internacional de Balconing, ha explicat avui que la temporada es preveu desoladora, sobretot perquè “els anglesos, que tenen la millor selecció del món, és molt possible que no puguin venir en tot l’estiu i si venen ho faran tard” ha explicat McJumpy. “Amb el juliol gairebé a tocar encara no s’ha pogut celebrar ni tan sols una patxanga informal… Aquesta temporada es preveu molt pobra, no crec ni que se li pugui dir temporada” afirma  McJumpy.

Així mateix, el gerent ha mostrat el seu rebuig al pla pilot engegat pel govern balear perquè, segons ha declarat, els hotels que formen part del pla no compleix la normativa pel que fa a la fondària de les piscines i a l’altura dels edificis: “Com volen atreure saltadors si el govern permet ampliar les superfícies dels hotels però no té en compte la normativa esportiva del balconing?” s’ha queixat.

Finalment, el gerent també ha proposat que, ja que es destinen plantes senceres a les persones malaltes per coronavirus, els hospitals públics destinin una sèrie de llits per balconistes professionals ferits, amb l’objectiu de reforçar la idea que Mallorca és un destí segur, també per aquells que volen practicar esports de risc”.