Vés al contingut

Experts recomanen mentir sobre el lloc de naixement si ets de Búger

Experts de la Universitat de Cambridge han alertat dels perills d’acceptar públicament que el teu lloc de naixement sigui Búger. Així ho han fet a través d’un informe publicat en el qual afirmaven de conseqüències com “cobrar menys per la mateixa feina, pagar més que els guiris als xiringuitos de les platges, registres indiscriminats per part de la policia o, fins i tot, la prohibició de sortir de l’illa per raons de salut pública”. Alguns han titllat l’informe de racista, però Vox i Ciutadans s’han afanyat a fer comunicats afirmant que ells “no són racistes, però que la gent de Búger fa pudor”.

Amb tot, l’informe no aporta nova informació. Foc i Fum ha pogut parlar amb alguns bugerrons gens sorpresos amb la notícia. “A mi no me ve de nou això. Un dia vaig anar a Palma i a l’autobús hi havia seients per persones i seients per bugerrons. No m’hi deixaven seure no als seients de persones”, afirma Toni P. Un altre testimoni, Antònia Moragues, apunta també que “això ve d’enrere. ‘Pareixes de Búger’ mos diuen. Però si noltros ho som, de Búger!”.

Però tot sembla indicar que la resistència s’ha començat a organitzar. Un anònim que ha telefonat a la redacció de Foc i Fum amb veu distorsionada ha afirmat que el “Búger Panther” s’estava organitzant al poble i que començarien executar accions. S’ha acomiadat al crit de “Búger power!”.