Vés al contingut

El Consell de Mallorca crearà l’impost de l’esclata-sang

Les xarxes socials d’aquesta tardor tenen un gran protagonista: els esclata-sangs. Tothom vacil·la dels milions de quilos que ha collit aquesta setmana, pengen imatges de caixes i cistelles plenes i ningú confessa on és la localització concreta on proliferen tants bolets.
Per aquest motiu, el Consell de Mallorca ha aprofitat l’avinentesa d’aquesta febre esclatasangera i ha anunciat que crearà l’impost de l’esclata-sang. “Totes aquelles persones que pengin una foto a Instagram, Facebook o fins i tot, la comparteixin per whatsapp hauran de declarar el 15 per cent dels bolets recollits i donar-ho al Consell” ha explicat el president de l’ens, Miquel Ensenyat. A més d’una gran recaptació, aquest impost servirà per evitar que la gent vagi bravejant davant de les persones que paguen fins a 30 euros per un quilo d’esclata-sangs.

D’altra banda, Ensenyat ha informat que el Consell també estudia començar a aplicar una taxa “per tots aquests inútils que no saben distingir entre un picornell i un rovelló”.