Vés al contingut

El Torrent de Pareis serà de pagament a partir de l’any que ve

El famós paratge del Torrent de Pareis passa a ser una atracció turística de pagament. El govern balear ha anunciat avui que tots els excursionistes que visitin el torrent, siguin residents o turistes, hauran de pagar una tarifa de 15 euros per accedir-hi i 8 euros en el cas dels infants a partir del gener de 2019.
Segons explica la presidenta del govern, Francina Armengol, s’instal·laran casetes de fusta a l’inici i final del torrent així com unes barreres metàl·liques per tal de controlar-ne l’accés de la gent que no vulgui pagar.
“Es tracta d’una mesura a tall d’ecotaxa, que servirà per fer manteniment i millora al mateix torrent i la zona del voltant que amb tants visitants està cada dia més degradada” explica Armengol.
Fonts confidencials han explicat a Foc i Fum que la mesura no convenç a tothom i que hi hagut greus disputes dins del mateix govern. De fet, tot apunta que el conseller de Territori, Marc Pons, no estava conforme amb aquesta mesura perquè ell volia fer un desdoblament: “El conseller considera que el torrent de Pareis és una zona amb una sinistralitat massa elevada per a no fer-hi una autopista com déu mana” expliquen els confidents.