Vés al contingut

Mallorca s’omple de xusma sollerica després de la gratuïtat del túnel

Després d’una incansable lluita per gran part de la població mallorquina, el 28 de desembre del 2017 el túnel de Sóller va passar a ser gratuït.

La demanda de la gratuïtat del túnel venia per part de la població sollerica que demanava poder sortir de la vall per dur a terme activitats més enllà de l’agricultura o l’estraperlo. També nombrosos mallorquins demanaven la gratuïtat per poder visitar més sovint la vall de Sóller, famosa pel seu gran encant i misticisme.

Però després de ja 4 mesos de la seva gratuïtat s’han començat a destapar els efectes col·laterals que ningú esperava: “D’ençà que el túnel és gratuït per tothom, els sollerics són lliures de sortir de la seva cova i passejar per Mallorca, és una cosa que hauríem d’haver tengut en compte”, ens expliquen fonts del govern.

“Els sollerics són raça perillosa, gent ermitanya, endogàmica i amb la prepotència d’un francès de bé, són l’encarnació del dimoni”, argumenta Joan Alcover, professor d’antropologia a la UIB. “Mai els hauríem d’haver deixat sortir del forat!”, cridà Alcover quan presencià l’entrada del primer solleric a la universitat.

Les poblacions més ressentides per la ja no tan recent obertura del Túnel ha sigut Bunyola, on els embarassos i la criminalitat han arribat a màxims històrics.

Col·lectius com TerraFerida o el GOB demanen al govern que prengui cartes a l’assumpte abans que sigui massa tard: “L’espècie invasora pot trastocar l’ecosistema balear a nivells inimaginables” sentencia el director del GOB Toni Sacarés.

El govern assegura haver pres nota i prendre una decisió les setmanes vinents. L’oposició demana tapiar el túnel i enviar tots els condemnats a mort a defensar la serra: “Si els fornalutxencs descobreixen que el tunel és gratuït, podria ser el acabose”.