Vés al contingut

Més de cent mil persones es manifesten per reclamar que mengis amb la boca tancada

Mai vist a Mallorca. Inaudit. Espectacular. Pràcticament increïble. Monstruosament impressionant. Qui havia de dir que hi hauria un tema que preocupés i unís tant els mallorquins com la llengua catalana? Les aventures de Bauzá van acabar amb una manifestació de cent mil persones. Ara, anys després, una manifestació major ha caminat pels carrers de Ciutat. I es tracta d’un tema cabdal com és menjar amb la boca tancada, que treu del solc a tanta gent a l’hora de menjar. Per si no fora poc, les demés capitals de l’Estat també s’han sumat a la iniciativa, convocada per la jove d’Ariany Maria Antònia Monjo: “Ja està bé. O que aprenguin a menjar amb la boca tancada o que mengin sols. Massa anys de tolerància, massa anys de posar-se nerviós a la taula. Ara deim prou!”.

Un manfifestant de sa Pobla, Joan Pau, ens explica que “això és com els fumadors passius, que no fumen però poden acabar amb càncer de pulmons. El nostre és el mateix cas. Hi ha persones que han agafat càncers d’orella. Fins i tot depressions cròniques per la tristesa que provoca. Jo sé d’un cas que va morir culpa d’una persona que menjava amb la boca oberta. Li va pegar un atac de cor de la sobreexaltació que patia”.

Davant aquesta demostració de força, el Govern no s’ha immutat. En una roda de premsa en la qual Rajoy apareixia menjant arròs amb la boca oberta advertia a “tots els espanyols” que menjar amb la boca tancada podria ser motiu de presó i que el jutge Llarena ja havia imputat un centenar de manifestants per això. D’altres, preocupats per la seva seguretat, ja s’han exiliat just acabar la manifestació. És el cas de Joana Tauler: “El Govern està molt loco. Jo pas de quedar-me un segon més aquí. Comencen detenint qui posa urnes i acaben tancant a qui menja amb la boca tancada”.