Vés al contingut

El govern canvia la Diada i la fa conicidir amb el Dia Mundial del Turisme “perquè és més balear”

Després del fracàs del Dia de les Illes Balears, el govern ha decidit que mourà el dia de celebració de la diada per fer-lo coincidir amb el 27 de setembre, el Dia Mundial del Turisme. “Milers de mallorquins som conscients que el turisme és l’esperit de les nostres illes, és el que ens fa viure i créixer com a societat: ens passam pel forro l’estatut d’autonomia, el turisme és el que ens defineix !” ha declarat la presidenta del govern, Francina Armengol.

La presidenta ha explicat que “el turisme és l’única indústria que ens dóna feina i que sense ell els habitants de les nostres illes estam perduts”. A més, Armengol afirma que aquest canvi vol ser un gest cap al turista que ens visita perquè és important que els visitants estrangers se sentin com a casa. “Que té més si ens destrossen una mica la costa i ens inunden de cotxes de lloguer, hem d’estar agraïts perquè gràcies a totes les persones que vénen a visitar-nos nosaltres, els balears, podem respirar l’aire que respiram” ha declarat la presidenta.

D’altra banda, un expert en celebracions de dies importants de la universitat de Columbia ha explicat a Foc i Fum que “canviar la celebració de la Dia de les Balears té més sentit que mai ara que teniu un pacte de govern teòricament d’esquerres però que segueix amb la mateixa dinàmiques de sempre: no reclamar un millor finançament per l’autonomia, no defensar el territori i menystenint la llengua catalana”.