Vés al contingut

Científics descobreixen la distància exacta de ‘a un tir de pedra’

Segon gran descobriment el que ha fet un grup de científics que fa poc més de mig any ja van descobrir on era exactament ‘a ca una puta’. En aquesta ocasió, i “després de molts llançaments”, han descobert que un tir de pedra són exactament 321,338 metres. Toni Amengual, que ja fou director del primer estudi, revela (amb el puro i el whisky a la mà) que el grup de científics “no podíem viure sabent que hi havia encara algunes distàncies que desconeixíem. Ens obsessionam en enviar gent a Mart i saber els secrets de l’univers però encara no sabem ni un 3% del món que ens envolta”.

El descobriment ha estat d’especial ajuda per aquelles persones que es perden per Mallorca i han de demanar la localització d’algun indret. “A mi em van dir que la muntanya estava a un tir de pedra, però després de 15 km encara no l’havia trobat”, declara una persona perduda. El pitjor cas documentat és el d’una persona que porta 3 anys caminant per trobar el forn del poble, que estava a “un tir de pedra”, però encara no l’ha trobat.”Crec que vaig passar per Fornalutx, després vaig pegar a Pollença i, finalment, a Artà. No he arribat a trobar mai aquest forn. Però algun dia el trobaré. Pel camí he conegut la meva parella, hem tengut fills i som una espècie de família que viu a la carretera”, afirma desconcertadament.

Però no tot són bones notícies. Pagesos de tota la vida i l’associació de foners han manifestat el seu desacord perquè “l’estandardització de les mesures de distància serà la nostra tomba. Nosaltres tiram la pedra on ens dona la gana i ningú ens ha de venir a dir on és exactament ‘a un tir de pedra'”, afirma Joana Buades, pagesa que quan li demanen on és algun lloc tira en directament la pedra per assenyalar-lo.