L’últim estudi genètic realitzat per la Universitat de les illes balears ha revelat que al municipi de Fornalutx encara persisteix el genoma Neandertal entre els seus habitants. “A causa del comportament generalitzat d’incivilització que tenen els fornalutxencs vàrem decidir investigar-los per sabre d’on procedia aquesta salvatgeria” ens explica Margalida Puiggròs, cap de la investigació: “Els resultats són clarividents, el seu comportament no es deu a una manca d’educació ni a l’escassetat de cultura, sinó a un factor purament genètic” conclou.
Tot i ser una notícia extraordinària, a una població on els graduats escoltar són inferiors al 20%, i la població viu en coves és del 35%, aquesta notícia només ha fet el que la cultura popular ja sabia: els fornalutxencs no són normals.
Molts fornalutxencs han rebut la notícia amb alegria, aquesta notícia reafirmant així el seu sentiment ja històricament patriota: “Ara som més autèntics, més de bon de veres que abans, perquè abans ja ho érem però ara més” ha declarat el batle de la població mentre escorxava un xai amb una destral de sílex. El poble no ha tardat a unir-se i reivindicar al govern reformes institucionals per millor la convivència entre homo Sàpies i Neandertals: “Exigim que a les escoles s’ensenyi a fer foc amb pals de fusta i l’educació obligatòria baixi a 12 anys”.
El govern ha rebut amb bons ulls les reivindicacions i assegura que les estudiaran les setmanes vinents. Per altra banda, Francina Armengol ha proposat amb un paquet de mesures per adequar la llei a la nova realitat Fornalutxenca. L’edat de votació pujarà fins als 35 anys i els fornalutxencs no podran entrar dins nuclis urbans sense anar fermats.