Vés al contingut

Puigdemont assegura que els catalans que encara viuen a Espanya és “perquè volen”

Des de l’exili, el president de la República Catalana ha assegurat que els catalans que segueixen vivint a Espanya és “perquè volen”. Puigdemont, en un missatge institucional, confirma que “no les tenia totes de no ser empresonat a Soto del Real” juntament amb els Jordis i que ha decidit portar el Govern a Bèlgica. “Hem traslladat la República. Serà més fàcil fer-la a Europa”, assegura el President, qui convida a “tots els catalans que vulguin a unir-se a la nova república”.

Per la seva banda, el Govern espanyol, en paraules de Mariano Rajoy, ha confirmat ja davant els mitjans de comunicació que el vaixell de Piolín “s’està desplaçant cap al port de Brussel·les. No tenim molt clar si allà hi ha mar o no, però en cas negatiu li farem arribar, coño, que somos españoles“.