Vés al contingut

Telecinco denuncia IB3 per plagiar el seu concepte de “tele basura”

Telecinco, la cadena privada de màxima audiència d’àmbit nacional, ha posat una querella a la televisió autonòmica IB3 acusant-la de copiar el concepte “Telebasura“.

“El concepte “Teleporqueria” o “Telebasura” va ser inventat als anys 90 per aquest mateix canal referint-se a la televisió que utilitzava qualsevol mitjà per tal d’aconseguir el màxim d’audiència en detriment de la qualitat del seu contingut o el seu ús social” ens argumenta Jordi Sánchez, l’advocat representat a Telecinco. “Des de la seva inauguració ha estat emetent telebasura, però creiem que anirien millorant, no podem fer més la vista llarga” ha sentenciat l’advocat.

Els directius d’IB3 no han tardat a defensar-se de tal atac: “nosaltres mai hem fet teleporqueria, la televisió de les illes balears és propera, educativa i sempre amb un vessant social” explica Jaume Martorell, director d’IB3 televisió.

Per sabre la veracitat dels arguments per part d’IB3, Foc i Fum s’ha posat en contacte amb professionals del món audiovisual per sabre la legitimitat de la denúncia per part de Telecinco. Joan Maria Ortas, president de l’ATIB, associació de teleespectadors de les Illes Balears, ens dóna la seva opinió: “Si és cert que pot semblar que IB3 intenta imitar el camí de Telecinco, però crec que els seus directius no han actuat de mala fe, senzillament no n’hi ha més de fetes.”