Vés al contingut

Tintorera espanta turistes: “Vaig veure que la mar estava plena de nazis i me vaig espantar”

La tintorera espanta turistes és el tauró més famós dels diaris estrangers i que últimament ha protagonitzat portades per, segons diuen, “sembrar el caos” i reduir el nombre de turistes a Mallorca. Foc i Fum ha pogut parlar amb ella.

Portada del Daily Mirror

Foc i Fum: Gràcies per concedir-nos aquesta entrevista. Nosaltres des del llaüt i vostè des del mar que banya les costes mallorquines. Què se sent a l’inspirar tanta por?
Tintorera: Gràcies per donar-me veu, heu estat els únics. No era la meva intenció provocar tanta por. Sóc un animal tranquil, que li agrada passejar pel mar Mediterrani. De tant en quan necessito menjar, com qualsevol altre ésser. Però tampoc vaig pel món matant humans (tot i que vos ho teniu ben merescut).

FiF: Què va passar realment?
Tintorera: Me vaig perdre. Amb tanta pudor a contaminació vaig perdre el nord. Quan me’n vaig adonar em vaig trobar envoltada de nazis alemanys, japonesos d’aquests que devoren taurons i anglesos borratxos i passats de voltes i me vaig espantar molt.

FiF: Sap vostè que ha demostrat que podria ser l’eina més útil per combatre el turisme desenfrenat?
Tintorera: Insisteixo que no era la meva intenció. De totes maneres ja els està bé. Proposo inundar el Mediterrani d’uns cosins meus, el tauró blanc. Veuràs com tornen tots cap a casa seva.

FiF: Sí… Però llavors tampoc gaudiríem de la mar nosaltres. Però com a mesura de xoc ens sembla bé. Amb la feina explotadora del sector hoteler tampoc és que vegem massa l’aigua. En tot cas, què faràs a partir d’ara?
Tintorera: Terraferida i el GOB m’han oferit feina. Se tractaria de fer un tour de cala en cala. Aquesta vegada aniria equipada amb arpons i còctels molotov i hauria de boicotejar tots els charters que ves. Després faria una passada per l’arena. Això sí, m’han prohibit menjar-me a ningú.

FiF: Moltes gràcies pel seu temps.
Tintorera: A vosaltres.