Vés al contingut

L’humorista Agustín el Casta és detingut per mala praxi humorística

L’humorista mallorquí Agustín el Casta, també conegut com a Lorenzo Llamas, va ser detingut la nit passada durant la seva actuació a l’auditori de Palma.

El còmic s’introduí en el món de l’humor paròdic l’any 1992 i des de llavors no ha tingut problemes per escapar de les crítiques però la nit passada, uns policies de paisà asseguts entre els espectadors, varen truncar el seu futur.

L’artista ha estat detingut acusat de mala praxi humorística amb agreujant de nocturnitat i alevosia. La detenció es deu al llarg historial de denúncies efectuades per espectadors anònims i alguns humoristes de renom: «quan vàrem arribar a les 400 denúncies, vàrem pensar que era hora d’actuar» ens explica el comissari de policia en cap de la ciutat de Palma.

«Quan em preguntaven a què em dedicava deia que era cobrador del frac, em feia massa vergonya compartir professió amb tal individu» ens explica Berto Romero, president honorífic de l’associació espanyola d’humoristes i principal instigadors de la denúncia col·lectiva. Ens assegura que «no pararem fins que acabem amb la seva total inhabilitació».

Per altra banda, sectors conservadors de les illes no han tardat en contraatacar la denúncia: «els fatxes de poble també tenim dret a riure» ens ha dit Miquel Albertí, un fan que assegura que durant l’última actuació del Casta acabà a l’hospital amb la mandíbula desencaixada.

El sector més conservador ja està movent fitxa i ha organitzar un macro espectacle per recol·lectar fons per pagar la defensa de Lorenzo Llamas. Per ara els artistes confirmats són: Los Morancos, el Yoyas i Salvador Sostres.

Durant les pròximes hores, Agustín el Casta passarà a disposició judicial.