Vés al contingut

La UNESCO declara Manacor el poble més lleig d’Europa Occidental

Manacor ha estat declarat recentment com el poble més lleig d’Europa Occidental per la UNESCO. Segons l’informe del tribunal d’avaluació “res és comparable avui en dia a l’esgarrifós asfaltat dels carrers manacorins i les seves esperpèntiques voreres sense enrajolar”. De totes formes, alguns edificis han tingut també un pes fonamental en la decisió del jurat, entre ells l’edifici de més de deu plantes de sa Bassa, l’institut mossèn Alcover o el nou centre de tecnificació esportiva. L’informe de la Unesco també recalca que “la façana de l’església de Nostra Senyora dels Dolors és impressionant, hahahaha”.

Però no només els edificis concrets, sinó també algunes zones són d’una meravellosa i sublim lletgesa: l’avinguda des tren amb les faroles de la postguerra n’és només un exemple. Marta Schneider, membre de la Comissió de Pobles Mals de Mirar ha declarat en exclusiva a Foc i Fum que “si una cosa molava de Manacor era la rotonda de les gallines, i ara les han matat, cabrons!”