Vés al contingut

Rajoy i Puigdemont es jugaran la independència a una partida de Risk

La reunió d’ahir entre el president català, Carles Puigdemont i l’espanyol en funcions, Mariano Rajoy sembla que no ha anat tan malament com s’esperava. De fet, Rajoy es mostrava satisfet dels resultats de la reunió en roda de premsa: “Després d’hores de reflexió, hem arribat a la conclusió que el més net és que ens deixem estar de beneitures i ens ho juguem tot com ho fan els homes: amb una partida de Risk” ha declarat el president espanyol. El joc incorporarà diverses cartes específiques per a la partida en concret i poder-la fer el més semblant a la “batalla real”. Per exemple, Rajoy disposarà de la carta “Tribunal Constitucional”, que anul·larà els daus de Puigdemont. Per contrarestar aquest efectes, el president català podrà tirar daus extra, jugant la carta “Pitada a l’himne i manifestacions massives”. Entre els reforços de Rajoy hi trobam també la carta “ETA” i la de “Nins de Catalunya que no saben castellà”. El president català, en canvi, comptarà amb el comodí “d’Espanya ens roba” quan hi hagi jugades estratègiques sobre retallades en sanitat i educació a Catalunya. Els dos presidents estan acabant d’ultimar els detalls del joc i negocien una carta clau, l’anomenada “Y la Europea?”.Aquesta serà una espècie de comodí que els dos podran utilitzar quan no tinguin possibilitat de moviment.

Ambdos presidents s’han mostrat entusiasmats amb la partida i Puigdemont ha afirmat que ja està preparant les seves figuretes. D’altra banda, Rajoy ha assegurat que ell només jugarà si els soldats són de color blau, “que els vermells i morats li fan bastanta mania”.