Vés al contingut

El govern balear signa l’acord per formar part dels Països Catalans

L’executiu de Francina Armengol ha decidit firmar l’acord engegat pel president de la Generalitat de Catalunya pel qual els territoris de l’antiga Corona d’Aragó s’uneixen de forma simbòlica per fer front a les amenaces d’Espanya i a la castellanització dels territoris.

Segons ha explicat la presidenta, aquest acord “és una passa més cap al final de la discriminació de la cultura catalana no només a les Balears, sinó a tots els territoris on aquesta és present”.

El president del Círculo Balear en conèixer la notícia li ha pegat un atac d’histèria i ha començat a balbucejar incoherències. Foc i Fum ha intentat entrevistar-lo però no hem pogut entendre res, no sabem si perquè estava molt nerviós o perquè xerrava baléà.

Per altra banda, el portaveu de la Fundació Jaume III, ha atacat aquesta mesura de l’executiu amb arguments de potència, com és habitual en ells: “faran camps de concentració de mallorquins, ens obligaran a dir ‘amanida’ i ‘samarreta’; se diu tassó! No got!; volen obligar-nos a posar un caganer al betlem i a menjar calçots! Nazis!!”. Lògicament, ho ha dit tot en castellà.

Finalment, Mariano Rajoy, president en funcions de l’estat Espanyol ha demanat a veure si també hi ha un pacte per formar part d’Europa.