Vés al contingut

Descoberta l’estrofa en la que en Pinxo pinxa brutalment en Panxo a la panxa fins a la mort

A les nines i nins petits se’ls ensenya i canten la cançó d’en Pinxo i en Panxo. En ella en Pinxo demana de punxar en Panxo i aquest li respon que sí, “però a la panxa no”. Ara tot sembla que canvia, doncs uns investigadors mallorquins han trobat a una cripta de Mesopotàmia l’estrofa oblidada de la cançó en la qual en Pinxo no fa cas del que li diu en Panxo i l’assassina brutalment amb el punxó amb 26 punxades al melic.

Antònia Massanet i Pere Artigues, estudiosos de la cançó i amb un doctorat sobre cançons populars, han seguit les pistes des d’una antiga inscripció de la cançó a una roca del Torrent de Pareis fins a l’esmentada Mesopotàmia. “No podia dormir, tenia la cançó dins el cap i necessitava completar l’estrofa que faltava”, afirma Artigues. “Ben mirat ens sap una mica de greu, perquè ara tots els nins petits s’hauran d’aprendre una nova estrofa”, apunta Massanet.

Per la seva banda el Govern balear no està segur de voler incloure la cançó completa als llibres de text “perquè només ens faltava ara tenir una cançó infantil gore. Encara es començaran a pinxar tots els al·lots ara”.