Vés al contingut

La ‘quarterada’ passarà a formar part del Sistema Internacional d’Unitats

La principal unitat de mesura de la terra a Mallorca passarà a formar part del Sistema Internacional d’Unitats. D’aquesta manera la quarterada estarà al costat dels quilograms, els segons o els amperes i el que fins ara es feia en quilometres quadrats es mesurarà en quarterades o, abreujat, en Qu.

Si tenim en compte que una quarterada són 7103,1 m2 (com el Camp Nou) poblacions com Palma en comptes de tenir 213 km2 passen a ocupar prop més de 30 mil quarterades, o el que seria el mateix, 30 quiloquarterades o 30 KQu. Inca serien 8,5 KQu i Manacor 36,6 KQu.

De fet aquesta decisió no s’acaba d’entendre i podria estar relacionada en que fa dos mesos es va col·locar a Joana Bonnín com a presidenta del Sistema Internacional (SI), una foravilera de per Cas Concos i que no hauria dubtat a canviar la normativa i tradició vigents. Es comentava que tenia dificultat en assumir el metre quadrat com a mesura i s’apuntava a un trauma infantil amb l’anomenada mesura.

De totes maneres hauria pogut ser pitjor, ja que han prevalgut les tesis moderades que defensaven una combinació de ‘quarterada’ i l’actual SI, deixant de banda les equivalències a Jovada, Quartó i Hort. A tot això, les argumentacions que dóna la UE a través d’un comunicat a la seva web són, simplement, “que la gent ja s’acostumarà. Fins i tot els mallorquins, ja que els joves no en tenen ni puta idea del que és una quarterada”.