Vés al contingut

Vestir xancletes amb calcetins serà penat per llei

El nou Govern de les Illes Balears acaba d’aprovar una llei a corre cuita per poder “salvar el que queda d’estiu” i que pretén abolir l’ús de les xancletes amb calcetins a la via pública. El text aprovat es titula “Llei per a la seguretat visual” i el seu objectiu és, bàsicament, que els autòctons puguin anar a les platges i no patir mal de cap cada vegada que veuen un guiri. També s’aboleix el poder prendre el bany amb una camisa per evitar les radiacions solars i anar pel món amb la pell tan cremada que sembles una gamba. “Desestacionalitzar el turisme o incentivar-ne de qualitat no ho podrem fer. Però aconseguirem que els estrangers tenguin bon aspecte”, afirma el Govern en un comunicat.

Així mateix, per a poder portar-ho a terme s’inaugurarà una nova secció de la policia titulada Antiguiri mal vestit i tendrà competències per posar multes –de fins a mil euros– per mal comportament visual. Així, asseguren els impulsors de la llei, “en uns anys tendrem igualment les platges brutes però, això sí, amb uns alemanys més blanquets de pell i amb xancles sense calcetins”.

De moment només s’han oposat a l’aprovació de la llei els antiavortistes, perquè asseguren que això d’anar sense calcetins incentiva a les dones a avortar sense control.