Vés al contingut

Consells ante mortem per a Christine Lagarde

Veient que sovint et fuig l’olla totalment, Foc i Fum et vol donar una sèrie de consells perquè puguis evitar convertir-te, si no ho ets ja, en la dona més odiada de la història de l’humanitat, per damunt de personatges com Angela Merkel o Margaret Tatcher.

1.- No està bé, en situació de crisi econòmica mundial, cobrar més de 300.000 € anuals.

2.- No convé dir als altres que paguin impostos si tu no en pagues. Hi ha gent (com nosaltres) que ho considera hipocresia. Te deixam aquí un enllaç al diccionari per si no saps que significa hipocresia: http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=hipocresia&operEntrada=0

3.- Vares dir que no convenia pujar les pensions no fos cosa que la gent visqués massa temps. Tu fins quan tens pensat viure? No demanarem que et matis, com va fer Monedero, però t’animam a que intentis viure amb la pensió mínima durant un parell de mesos. Per ventura et moriràs de fam.

4.- Critiques que els grecs no paguin el seu deute, però no dius res de la banca privada que no torna els préstec que rep dels governs (cas de Bankia, per exemple). Convindria que una persona que dirigeix un organisme internacional (tot i que sigui una farsa com el FMI) tingui criteri.

5.- Si segueixes demanant que acomiadar gent sigui més barat, tal vegada arribarà el dia en que t’acomiadaran a tu.

6.- Has dit que convé apujar l’IVA a Espanya, un impost que afecta molt més a les persones pobres que no pas a les riques. Com a directora d’un organisme internacional, hauries de ser més imparcial. Sobretot si tenim en compte que Espanya ja té un dels índex més alts de pobresa infantil de tot Europa.

7.- També has defensat el co-pagament en sanitat i educació com a mesures per sortir de la crisi. La sanitat i l’educació són drets universals de les persones. Llegeix-los.

8.- Alerta no et mosseguis la llengua. Experts científics afirmen que podries morir a causa del verí.

9.- Tothom veu que ets de dretes. No fa falta ho demostris cada dia amb declaracions que estan sovint fora de la decència política mínima.

10.- El teu sou va pujar no fa gaire un 11%. El sou mínim interprofessional d’Espanya és de 648’60 €. Ni tan sols teniu la poca vergonya des de l’FMI de demanar a Espanya que l’apugi un 11% com feren amb el teu.

11.- Veure’t esquitxada per casos de corrupció dóna molt mala imatge. Igual que dir “jo aquests informes no els vaig rebre mai” i que després els jutges demostrin que si que els havies rebut. I encara vares tenir la poca vergonya de dir “els havia rebut però no llegit”.

12.- Quan va morir Margaret Tatcher, els carrers de Manchester, Newcastle i altres ciutats van omplir-se de gent amb pancartes poc amistoses (per dir-ho d’alguna manera) contra la Dama de Ferro. Et recomanem que si no vols que et passi el mateix canviïs l’actitud. Millor avui vespre que demà.

13.- Pareix a ser que l’única forma que has trobat per millorar la situació econòmica del planeta és fer que els pobres siguin més pobres que abans, i els rics més rics. Amb el sou que tens, t’ho podries currar una mica més.

14.- Les teves polítiques provocaran que la gent enlloc de demanar una vida millor acabi demanant el teu cap. A l’estil Maria Antonieta.

15.- Pareix a ser que tens una obsessió amb privatitzar coses que són públiques. Privatitza també el deute públic. Pots pagar-lo tu si vols.

16.- Havíem de donar-te 20 consells, però pel que cobram nosaltres, et pots cercar els 4 que falten pel teu propi compte.

 

Etiquetes: